UPOZNAJTE NAS:

 

Rinaldo Berović Rinaldo Berović
1100
D - ovlaštenje nastavnik padobranstva
Rinaldo Berović se bavi padobranstvom od 1994. godine i nastavnik je padobranstva od 2005. godine. Do 2008. godine se bavio uglavnom klasičnim padobranskim disciplinama (skokovi na cilj). Budući da se u svojoj prvoj fazi specijalizirao za precizne doskoke na cilj (krug promjera svega 32cm), iza sebe ima nebrojene vanterenske skokove (npr. razne proslave, svečane dane, memorijale, itd.). Sredinom 2008. godine počinje se intenzivno baviti razvojem freefly padobranske discipline, te sa Vanjom Šiljkom i Elvisom Kešetovićem čini prvu hrvatsku freefly reprezentaciju za sezonu 2011/2012. Sa freefly reprezentacijom je osvojio 8. mjesto na Evropskom prvenstvu / Svjetskom Kupu 2011. godine u Njemačkoj. Uz freefly disciplinu, zaljubljenik je i u canopy piloting disciplinu koju sustavno prati i razvija zajedno sa ostalim članovima kluba. Svoju multifunkcionalnost pokazuje i kroz skokove sa posebno dizajniranim odjelom - wingsuitom, sa kojim obožava skakati - pogotovo u većim grupama.
Elvis Kešetović Elvis Kešetović
600
D
Elvis Kešetović se počeo aktivno baviti padobranstvom 2009. godine. Ima preko 8 sati slobodnog pada. Nakon stjecanja dozvole sportskog padobranca počeo se baviti figurativnim skokovima, odnosno FS - RW disciplinom, a od 2010. postupno ulazi u freefly padobransku disciplinu kojom se najviše trenutno bavi. Od 2011. godine ukupno je proveo tri sata u tzv. vertikalnom zračnom tunelu, odnosno simulatoru slobodnog pada učeći i unapređujući svoja znanja u freefly-u. Zajedno s Rinaldom Berovićem i Vanjom Šiljkom bio je član prve hrvatske freefly reprezentacije. Osim sportskih padobranskih disciplina, aktivan je u snimanju video i foto materijala kao zračni snimatelj, prije svega za potrebe komercijalnih tandem skokokva. Tijekom 2013. godine počeo je izvoditi padobranske skokove s wingsuit odjelom, čime je proširio broj padobranskih disciplina kojima se bavi. Sudjelovao je na mnogim natjecanjima u FS - RW i Freefly disciplinama, kako u zemlji tako u i inozemstvu.
Vanja Šiljak Vanja Šiljak
2000
D - ovlaštenje nastavnik padobranstva / tandem pilot
Vanja padobranskim skokovima započinje 1999 god. Nakon stjecanja dozvole sportskog padobranca počeo se baviti formacisjkim skokovima, točnije FS - RW disciplinom, a nedugo nakon toga i freefly disciplinom. Jedan je od pionira freefly discipline u Hrvatskoj te je zajedno sa Elvisom Kešetovićem i Rinaldom Berovićem bio član hrvatske freefly reprezentacije u 2011/2012 god. Osim freeflyem, najviše se još bavi wingsuitom. Također je aktivan i u komercijalnim, tzv. tandem skokovima, te u snimanju zračnih video i foto materijala za potrebe tandem skokova ali i ostalih promo materijala. Sudjelovao je na mnogim natjecanjima u FS – RW, freefly, wingsuit, kako u zemlji tako u i inozemstvu. U slobodno se vrijeme bavi još i tzv. B.A.S.E. skokovima (skokovi sa padobranom sa čvrstih objekata) te učestvuje na mnogim natjecanjima. Na Svjetskom kupu u Benidormu - Španjolska 2009. god, osvaja 8. mjesto, dok je na Svjetskom B.A.S.E. kupu u Švicarskoj 2013. godine bio sudac. Najpoznati je Hrvatskoj javnosti sa skokovima u Crveno jezero u Imotskom, te kao prvi koji je povezao alpinističko penjanje sa skokovima (mosoraški smjer, Anića kuk, itd.).
Maja Vlah Maja Vlah
400
C
Maja Vlah se počela aktivno baviti padobranstvom 2009. godine. Nakon stjecanja dozvole sportskog padobranca počela se baviti figurativnim skokovima, odnosno FS - RW disciplinom, čija kruna je učestvovanje na obaranju regionalnog ženskog RW rekorda u Batajnici 2012. godine (18 sudionica), te iste godine rekorda mješovitog sastava od 23 sudionika. Tokom godina uz spomenuto, postupno ulazi i u freefly disciplinu. Sudjelovala je na mnogim natjecanjima u FS - RW i Freefly disciplinama, kako u zemlji tako u i inozemstvu. Tijekom 2013. godine zajedno s drugim članovima kluba počinje upoznavati i wingsuit flying, te je također aktivna i u toj vrsti skokova.
Filip Šoštarić Filip Šoštarić
400
C
Filip je prvi put skočio s 14 godina tandem skok, te se zaljubio na prvi pogled u ovaj prekrasan sport. Od 16. godine aktivno bavi padobranstvom. Uz strast prema freefly disciplini,odnosno letenju u svim mogućim položajima tijela, u slobodnom padu se bavi i fotografijom te je trenutno jedini freefly fotograf u Hrvatskoj. Iza sebe ima više od 400 skokova iz 15 različitih tipova zrakoplova te 4,5 sati freefly treninga u vertikalnim zračnim tunelima. S ostalim članovima PSK Homo Volans intenzivno uči canopy piloting, jednu od najopasnijih i najpopularnijih disciplina padobrasnkog sporta.
Ozren Špiranec Ozren Špiranec
700
D
Ozren Špiranec je jedan od osnivača PSK Homovolans i uz Vanju Šiljka i Rinalda Berovića član kluba s najdužim stažem i brojem skokova. Padobranstvom se počeo aktivno baviti davne 1996. godine. Bavio se se uglavnom sa svim padobranskim disciplinama. Počeo je sa skokovima na cilj, nastavio sa FS – RW skokovima, da bi postao jedan od pionira Freefly discipline u Hrvatskoj. Također, jedan je od začetnika snimanja padobranskih skokova i upotrebe video opreme u zraku te je naširoko poznat po svojim improviziranim rješenjima montiranja iste na kacige. Recimo samo da bi mu Grunf s razlogom pozavidio. Trenutno ima dužu stanku u skakanju radi poslovnih i privatnih obaveza, no nadamo se njegovom skorom povratku.
Igor Popović Igor Popović
200
B
Igor se počeo se baviti padobranstvom 1996. U prvim godinama se bavio uglavnom klasičnim disciplinama - skokovima na cilj. Nakon višegodišnje pauze, 2010. godine se vraća padobranstvu i bavi se uglavnom FS - RW disciplinom i komercijalnim snimanjem tandem skokova. Odradio je 2 sata u vertikalnom zračnom tunelu kao uvod u bavljenje freefly padobranskom disciplinom.
Andrej Bolfek Andrej Bolfek
100
B
Andrej Bolfek se počeo aktivno baviti padobranstvom 2009. godine. Nažalost, uslijed velikog opsega poslovnih obveza, te kroničnog nedostatka vremena, njegovi skokovi su uglavnom samostalni, bez skakanja u većim formacijama ili pokušajima u nekoj posebnoj disciplini. Međutim, Andrej je reprezentativni primjer „fun skydivera“ koji jednostavno uživa ne u samom skoku iz zrakoplova, nego i u atmosferi na i pored aerodroma.
Predrag Kuzmanović Predrag Kuzmanović
150
B
Predrag se počeo baviti padobranstvom 1996. godine. Skače slabijim intenzitetom do 2005. god. kada je primoran napraviti 5 godišnju pauzu. 2010. godine se vraća i aktivno se uključuje u klupski život i padobranski sport. Do danas je skupio oko 1.5 sati slobodnog pada, te 1 sat treninga u vertikalnom zračnom tunelu. Nakon naučenih osnovnih položaja u slobodnom padu, zainteresiran je za freefly padobransku disciplinu te sav svoj trud i energiju usmjeruje u tom pravcu.
Božidar Pergar Božidar Pergar
1100
D
Za Božidara (od milja zvan "deda Boža") nitko sa sigurnošću nemože reći kad se počeo baviti padobranstvom. Jedno je sigurno, taj suri orao padobranstva je tu oduvijek. Nitko ne zna ni kad je "obično" skakanje zamjenio sa wingsuitom, jer od kada je stavio krila više nikada nije skočio "normalan" skok padobranom (9 godina). Trenutno ima preko 24h naleta, jer njegovi se skokovi ne broje rednim brojevima, već satima naleta - kao i svakom drugom zrakoplovu.
Osvajao je i prva mjesta na jednom od najvećih svjetskih wingsuit natjecanja - u Mađarskoj 2011. godine i to u distance disciplini. Osim letenja obožava Češku, omiljeno piće mu je pivo, a ono što posebno ističe je da je stručnjak za ljubavna pitanja.