1381184_10201925874804154_349313727_n

Puno puta nas ljudi pitaju kakav je to osjećaj letjeti? Padati? Iskočiti iz zrakoplova?

Naš je odgovor uvijek isti: “probajte sami, pa Vi nama recite!”

Za organizaciju i sam tandem skok brine se naša avanturistička agencija ADV d.o.o. koje raspolaže najnovijim tandem padobranima te najboljim i najmodernijim padobranskim avionom na ovim prostorima: Cessna 206 Super Tuned Skywagon.

Ukratko: nakon popunjavanja papirologije, kreće se s pripremama za skok koja traje nekih 20 minuta. Licencirani i iskusni tandem piloti rade s vama (ponaosob) pripremu u kojoj ćete saznati sve što vas interesira i naučiti ono što je potrebno za sam skok.

Nakon “teoretskog” djela, tandem pilot vas oblači prvo u padobranski kombinezon, a zatim i u sistem veza, te radi sigurnosne provjere nakon čega se ulazi u zrakoplov.

Let avionom traje oko 20-25 minuta i za to vrijeme uživate u prekrasnom panoramskom letu koji je naravno sastavni dio svakog tandem skoka. Tokom leta, vaš tandem pilot još jednom obavlja pripreme i sve potrebne sigurnosne provjere, te ponavlja s vama procedure koje ste naučili na zemlji.

Kad zrakoplov dođe na željenu visinu i iznad mjesta skoka, Vaš tandem pilot otvara vrata i avantura počinje!

Najljepši je osjećaj trenutak odvajanja od zrakoplova. Vjerujte nam, pamtit ćete to za cijeli život! Koliko god slušali priča o tome, nitko vas ne može pripremiti na ono što ćete osjetiti. Nakon ubrzanja koje traje do 12 sekundi, brzina se ustaljuje na nekih 220 km/h. Ukoliko ste platili i snimatelja, vidjeti ćete ga ravno ispred sebe. Snimatelji su vrhunski padobranci s velikim iskustvom snimanja u slobodnom padu.

Slobodni pad se zaustavlja otvaranjem padobrana. Nakon što prestanete vrišati od zadovoljstva, htjet ćete malo porazgovarati sa svojim tandem pilotom i podjeliti s njim vaš dojam. Ali još nije gotovo jer nalazite se na visini od oko 1.200 m i čujete prekrasnu tišinu uz fantastičan pogled! Uživajte u njemu, osjetite tu slobodu! Ukoliko želite, tandem pilot vam može dati komande padobrana da osjetite kakav je to osjećaj “vožnje” padobrana.

Nakon što vas tandem pilot prizemlji, vrijeme je da kažete sebi (i drugima): skočio/la sam iz savršeno ispravnog zrakoplova!

I naš savjet za kraj je … sakrijte višak novaca u novčaniku (od samog sebe) jer ćete htjeti odmah opet ići među oblake!!!

579120_10201925873364118_183475597_n

vjetrusa-07